Batman Haber
HV
28 MART Perşembe 21:29

Elbistan’da 31 yıl önce şehit edilen Karahasanlı vatandaşlar için anıt mezar yapıldı

Elbistan’da 15

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-12-2022 22:53   Güncelleme : 21-12-2022 22:53
Elbistan’da 31 yıl önce şehit edilen Karahasanlı vatandaşlar için anıt mezar yapıldı

Elbistan’da 15 Nisan 1991 yılında ilçe merkezinde bayram alışverişi yaptıktan sonra köyleri Karahasanuşağı’na gitmek üzere yola çıktıkları yolcu minibüsünün kırsal Kantarma Köyü girişinde bölücü terör örgütü PKK’lılarca durdurularak, araçtan indirip kurşuna dizip şehit ettiği Mustafa Çetin, Mehmet Aktaş, Duran Güngören, Ahmet Ormancı, Mahmut Güven ve Hüseyin Güven için olayın gerçekleştiği yerde anıt mezar yaptırıldı.

Karahasanlılar Derneğince yaptırılan anıt mezarda Türk bayrağının göndere çekilmesi için tören düzenlendi.

Kaymakam Hasan Hüseyin Vural, Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Recep Üncü, Emniyet Müdürü Hakan Kırılmaz, Tarım ve Orman İlçe Müdürü İsmail Çitil, dernek yöneticileri ve Karahasanlı vatandaşların katıldığı programda İlçe Müftüsü Hacı Mustafa Kılıç tarafından Kuranı Kerim okundu, şehitler için dua edildi.

Karahasanlılar dernek temsilcisi Eren Şahin burada yaptığı konuşmada, şehitlerin hatırasının yaşatılması için anıt mezar yaptırdıklarını söyledi.

Şahin yaptığı konuşmada: “Burada 31 yıl önce altı akrabamız şehit edildi. O günden bu yana bütün Karasanlıların içinde buraya anıt mezarı yapılması fikri uhde olarak kaldı. Ve bugüne nasip oldu. Bugün derneğimizin maddi ve manevi destekleri, belediye ve kaymakamlığımızın teşvikiyle bu anıt mezar bitti.  İnşallah bundan sonra her ölüm yıl dönümlerinde burada mevlidi şeriflerle yeniden anacağız” diye konuştu.

Kaymakam Hasan Hüseyin Vural törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Burada 31 yıl önce, 15 Nisan 1991 yılında acı bir olay yaşanmış. Maalesef burada yaşayan sivil insanlarımız bölücü terör örgütü tarafından zalim bir saldırı sonucunda altı vatandaşımızı burada şehit vermişiz. Tabii tarihi unutmamak gerekiyor, şehitlerimizi unutmamak gerekiyor, geçmişimizi unutmamak gerekiyor.  Bir anıt mezarı yaptırarak şehitlerimizin anısını canlı tutmak onları gelecek kuşaklara da aktarmak için güzel bir eser ortaya çıkarmışlar. İnşallah bu vesileyle ben tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun diyorum. Mekanları cennet olsun. Maalesef kendi insanını savunduğunu iddia eden eli kanlı terör örgütünün burada da menfur bir saldırısını yaşamışız. İnşallah Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Bu tür olaylardan bizi uzak eylesin. Aramıza nifak tohumu ekmek isteyenlere de fırsat vermesin inşallah”

Kürtlerin hakkını savunduğunu öne süren Pkk’nın kütleri öldürmekten geri durmadığına dikkat çeken Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz de konuşmasında: “Bu kardeşlerimiz bedel ödemiş kardeşlerimiz. PKK’nın Kürt halkını savunduğunu iddia eden canilerin bizzat Kürt halkını katlettikleri yerdeyiz ve bu insanlar vatanını, milletini, toprağını koruyabilmek için mücadele eden göğsünü siper eden, canını da hiç çekinmeden ortaya koyan kardeşlerimiz rabbim ruhlarını şad eylesin. Makamlarını cennet eylesin. Onlar bugün bayrak çekme töreniyle beraber bayrak olacaklar. Vatanımızın hem yerde hem de gökte inşallah asıl koruyucuları şehitlerimizdir. Rabbim mekanlarını cennet eylesin. Bunları bir daha yaşatmasın. İnşallah hem bu acıları yaşamamayı diliyoruz. Hem de bu kardeşlerimizi unutmamayı temenni ediyorum ben” ifadelerini kullandı.

#ozelhaber

AdminAdmin

YORUMLAR