Batman Haber
HV
28 MART Perşembe 16:01

Dokuz Eylül'den öğrencilere bilim dokunuşu

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), bilimi öğrencilere sevdirmek ve farklı dallarını tanıtmak amacıyla “Herkes İçin Bilim” adlı kitap bastırdı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 16-03-2023 10:29   Güncelleme : 16-03-2023 10:29
Dokuz Eylül'den öğrencilere bilim dokunuşu

 DEÜ Fen Fakültesi öğretim üyeleri tarafından geliştirilen ve Dokuz Eylül Üniversitesi Yayınlarınca basımı yapılan kitap, Buca İsmail Şekip Uyal Ortaokulu öğrencilerine ücretsiz olarak dağıtıldı.

Kitap dağıtım programına katılan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ’nün tamamen özgün bir eseri olarak, ortaokul düzeyindeki öğrencilere matematik, istatistik, fizik, kimya, biyoloji gibi pozitif bilim dallarını tanıtma amacıyla kitabın basıldığını belirterek, “Bunun yanı sıra kitabımızda çocuklarımızı düşünmeye sevk eden, merak uyandırıcı deneyler ve bulmacalar da yer alıyor. Bir yandan liselere giriş için hazırlanan öğrencilerimiz için de kitabımızın iyi bir kaynak teşkil edeceğini düşünüyoruz” dedi.

ADIYAMAN’DA DA DAĞITILDI

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle yaşanan büyük yıkımın ardından Adıyamanlı çocuklara da “Herkes İçin Bilim” kitabının dağıtımının yapıldığını aktaran Rektör Hotar, “DEÜ olarak bölgeye yönelik yardım ve destek seferberliğimiz kapsamında, depremden etkilenen çocuklarımıza yönelik de önemli çalışmalar ortaya koyduk. Öğretim üyelerimiz ve gönüllü öğrencilerimizin desteği ile bölgede kurulan Oyuncak Atölyesinde, çocuklarımızın hoş vakit geçirecekleri çeşitli etkinlikler ile yaralarını sarmaya çalıştık. Yine ‘Herkes İçin Bilim’ etkinliği ile çocuklarla bilimsel deneyler ve eğitici uygulamalar gerçekleştirdik. Bunların yanı sıra basımını yaparak Adıyaman’a götürdüğümüz ‘Herkes İçin Bilim’ kitabımızı, psiko-sosyal destek çalışmalarımız kapsamında depremzede çocuklarımıza dağıttık. DEÜ olarak farklı alanlardaki sosyal sorumluluk projelerine devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz” diye konuştu.

 

AdminAdmin

YORUMLAR