Batman Haber
HV
19 MART Salı 14:22

Yeni ‘Gençlik Ve Sanat Merkezi’ Tuzla’da Hizmete Girdi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-05-2023 07:07   Güncelleme : 13-05-2023 07:07
Yeni ‘Gençlik Ve Sanat Merkezi’ Tuzla’da Hizmete Girdi

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzlalı gençler ile birlikte Şifa Mahallesi’nde bulunan Şifa AVM’ye Tuzla Belediyesi tarafından açılan Gençlik ve Sanat Merkezi’ni ziyaret etti. Tuzlalı gençler, Gençlik ve Sanat Merkezi’nde piyano, keman, gitar, bağlama, şan, resim, ebru, fotoğrafçılık, İngilizce, işaret dili ve diksiyon kurslarına ücretsiz olarak katılabilecekler. Ayrıca merkez içerisinde Dijital Stüdyo Ses Kayıt Odası ve kütüphane de bulunuyor. Başkan Yazıcı, Gençlik ve Sanat Merkezi’ni gezerek eğitim gören gençler ile tek tek sohbet etti. Program sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Yazıcı, “Bireysel gelişimimizi, bakış açımızı, sanatla, bilimle, sporla yetişen bir gencin emin olun başkalarına bakışı da değişir. Kendisine bakışı da değişir. Bir müzik aleti çalıyorsanız eğer, emin olun doktorsanız, mühendisseniz veya sıradan bir işçiyseniz, simit bile satıyorsanız bir müzik aleti çalıyorsanız farklısınız” dedi. 

Tuzla Belediyesi, gençler için eğitimde üçüncü adres olabilecek yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Şifa Mahallesi’nde bulunan Şifa AVM içerisinde Tuzla Belediyesi Gençlik ve Sanat Merkezi açtı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da Tuzlalı gençler ile birlikte merkezi ziyaret etti. Tuzlalı gençler, Gençlik ve Sanat Merkezi’nde piyano, keman, gitar, bağlama, şan, resim, ebru, fotoğrafçılık, İngilizce, işaret dili ve diksiyon kurslarına ücretsiz olarak katılabilecekler. Ayrıca merkez içerisinde Dijital Stüdyo Ses Kayıt Odası ve kütüphane de bulunuyor. Başkan Yazıcı, Gençlik ve Sanat Merkezi’ni gezerek eğitim gören gençler ile tek tek sohbet etti. 

“BİR GENCİN KENDİSİNİ ANLATABİLECEĞİ HER TÜRLÜ ORTAM HAZIR” 

Program sırasında açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Gençlik ve Sanat Merkezi çok önemli. Çünkü biz gençlik eşittir gelecek diyoruz. Gençlik ve sanat diyoruz. Buradaki merkezimizde bütün fonksiyonlara baktığımız da bir bireyin ihtiyaç duyacağı, kendi bireysel gelişimi için çok önemli olan okulun, eğitimin dışında kültürel ve sanatsal dediğimiz bir musiki ile beraber başlayan, bazen kendisini geliştirecek olan işlerle meşgul olduğunda araştırmalar yapabilecek, dijital okuryazarlığını geliştirince kendisini anlatabilecek her türlü ortam hazır. Ben Tuzla’da İstanbul’un bir uç noktası olan Mimar Sinan-Şifa Mahallesi’nde bunu gerçekleştirmenin onur ve gururunu yaşarken emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

“SANATLA, BİLİMLE, SPORLA YETİŞEN BİR GENCİN, BAŞKALARINA BAKIŞI DA DEĞİŞİR” 

Başkan Yazıcı,” Bugün buradaki merkezimiz aracılığıyla gençlerle buluşmamızın asıl sebebi budur. Bireysel gelişimimizi, bakış açımızı, sanatla, bilimle, sporla yetişen bir gencin emin olun başkalarına bakışı da değişir. Kendisine bakışı da değişir. Bir müzik aleti çalıyorsanız eğer, emin olun doktorsanız, mühendisseniz veya sıradan bir işçiyseniz, simit bile satıyorsanız bir müzik aleti çalıyorsanız farklısınız. Bir spor branşında kendinizi iyi yetiştirdiyseniz, mutlaka ve mutlaka toplumun belli noktalarında belli yerlerinde farklılığınız ortaya çıkacaktır. Mesleğinizi daha iyi icra etmek, mesleğinizde daha iyi noktaya çıkmanızı sağlayacaktır. Çünkü insanın mutmain olması lazım, mutlu olması lazım. İnsanın her yönüyle sağlıklı olması lazım.” dedi.

#ozelhaber

AdminAdmin

YORUMLAR