Batman Haber
HV
19 MART Salı 10:51

Tuzla'da Dünya Hemşireler Günü özel programla kutlandı

Tuzla Devlet Hastanesi’nde Dünya Hemşireler Günü nedeniyle özel bir etkinlik düzenlendi. Tuzla Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Selçuk Bozhalil ve hastanede çalışan hemşireler katıldı.

YEREL
Giriş Tarihi : 13-05-2023 10:51
Tuzla'da Dünya Hemşireler Günü özel programla kutlandı

Tuzla Devlet Hastanesi’nde Dünya Hemşireler Günü nedeniyle özel bir etkinlik düzenlendi. Tuzla Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Selçuk Bozhalil ve hastanede çalışan hemşireler katıldı. Programda açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bir hekim olarak, teşhis ve tedavi süreci içerisinde hemşireler olmasa işin yapılamayacağını, olmayacağını, o işin yarım kalacağını, çok zor olacağını çok iyi bilen birisi olarak söylüyorum” dedi.

Her yıl 12 Mayıs tarihinde kutlanan Dünya Hemşireler Günü, yurt genelinde düzenlenen farklı etkinlikler ile kutlandı. Tuzla’da da Tuzla Devlet Hastanesi’nde özel bir program düzenlendi.  Tuzla Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Selçuk Bozhalil ve hastanede çalışan hemşireler katıldı. Program kapsamında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerde hayatını kaybeden hemşireler için saygı duruşunda bulunuldu. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Devlet Hastanesi’nde çalışan tüm hemşirelere içerisinde adlarının yazılı olduğu saat hediye edileceğini açıkladı. Başkan Yazıcı ve Başhekim Bozhalil, Tuzla Devlet Hastanesi’nden emekli olan hemşirelere de plaket hediye ettiler.

“TÜM HEMŞİRELERE ŞAHSIM VE TUZLA HALKI ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Program sırasında açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Bir hekim olarak, teşhis ve tedavi süreci içerisinde hemşireler olmasa işin yapılamayacağını, olmayacağını, o işin yarım kalacağını, çok zor olacağını çok iyi bilen birisi olarak söylüyorum. Gerçekten çok önemli bir iş yapıyorsunuz. Yaptığımız iş öyle bir şey ki, insanların en zor olduğu zamanlarda, en darda, sıkıntıda ve hasta olduğu dönemlerde biz işimizi icra ediyoruz. Doktor da dahil olmak üzere bütün sağlık çalışanları insanların nefes ve sıhhati için her şeyini bıraktığı bir anda biz mesleğimizi icra ediyoruz. Zordur ve streslidir. Böylesine stresli bir meslek insanların canının, malının, namusunun emanet edildiği işi icra ederken, çok daha zor ve stresli bir hale gelebiliyor. O nedenle gerçekten depremde, bütün afetlerde, insan için en büyük afetlerden bir tanesi olan hasta olduğu anda insan bütün her şeyi bırakır ve stresli gelir. Stresli insana hizmet etmeye, onun derdiyle, tasasıyla, onun sıkıntılı halindeki tavrıyla onun her şeyini suspanse ederek onu daha da yumuşatarak bu hizmeti icra ediyorsunuz. Şahsım ve halkım adına teşekkür ediyorum” dedi.

“GERÇEK KAHRAMANLARIN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”

Tuzla Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Selçuk Bozhalil ise,” Ben kısaca her türlü olumsuzlukta, depremde, yangında, pandemide ülkenin her köşesinde insan hayatının kutsallığından ödün vermeden her türlü özveri ve gayretle mesleğini icra eden siz gerçek kahramanların gününü kutluyorum” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR