Batman Haber
HV
28 MART Perşembe 21:06

KKTC Meclis Başkanı Töre'den Şentop'a ziyaret

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve beraberindeki heyetle Mecliste bir araya geldi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-03-2023 17:51   Güncelleme : 02-03-2023 17:51
KKTC Meclis Başkanı Töre'den Şentop'a ziyaret

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve KKTC Cumhuriyeti Meclisi Başkanı Töre, önce baş başa, ardından da heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Meclis Başkanı Şentop görüşmede, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 49 Kıbrıs Türk’ünün de hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü paylaşarak, Töre’ye taziye dileklerini iletti.

Türkiye’nin, felaketin yaralarını sarabilmek için hızlı şekilde adım atacağını belirten Meclis Başkanı Şentop, acil olarak bir yıl gibi bir zaman içinde kalıcı konutların yapılmasının planlandığını ifade etti. Şentop, “Felaket büyük ama devletimiz ve milletimiz de çok büyük. Bunun altından kalkacağız, üstesinden geleceğiz. Sizin ziyaretiniz, dostlarımızın aramaları, ziyaretleri bizim açımızdan önemli bir teselli kaynağıdır” dedi.

Kıbrıs davasıyla ilgili olarak da Türkiye’nin desteğinin her zaman süreceğini belirten Şentop, Güney Kıbrıs’ta yapılan seçimleri hatırlatarak, seçimlerin ardından oluşan yeni yönetimin,  KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ortaya koyduğu yeni vizyon çerçevesinde değerlendirme yapması yönündeki arzusunu dile getirdi.

KKTC Cumhuriyeti Meclisi Başkanı Zorlu Töre de konuşmasında KKTC Cumhuriyet Meclisi olarak Türkiye’yi ziyaret ederek taziyelerini iletmek istediklerini söyledi. Töre, “Kaderde, kıvançta, tasada beraberiz. Türkiye bizim için anadır. Allah kimseyi Anasız bırakmasın. Çünkü Kıbrıs Türk halkının en büyük güvencesi Türkiye’dir” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR