Batman Haber
HV
28 MART Perşembe 20:11

KRİZ VE AFET DÖNEMLERİNDE HABERCİLİK AKADEMİSİ TAMAMLANDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) işbirliğiyle düzenlenen Kriz ve Afet Dönemlerinde Habercilik Akademisi tamamlandı. Genç iletişimciler, kriz ve afet gibi olağanüstü dönemde haberciliğin püf noktalarını deneyimli isimlerden bizzat dinledi.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 03-05-2023 11:56
KRİZ VE AFET DÖNEMLERİNDE HABERCİLİK AKADEMİSİ TAMAMLANDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın destekleriyle Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) tarafından düzenlenen Afet ve Kriz Dönemlerinde Habercilik Akademisi tamamlandı. Genç iletişimcilerin yoğun ilgisiyle UMED eğitim salonunda gerçekleştirilen akademide alanında tecrübeli isimler, hem afet ve kriz dönemlerinde yapılan haberciliğe ilişkin detayları hem de mesleki tecrübelerini aktardı.
Afet ve Kriz Dönemlerinde Habercilik Akademisi’nin ilk dersinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, olağanüstü dönemlerde habercilerin dikkat etmesi gereken unsurları ve tecrübelerini genç iletişimcilerle paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci - Afet ve kriz dönemlerinde habercilik

Akademiye Milli Gazete İstihbarat Şefi Ahmet Açıkay’ın “Son Dakika Haberciliği ve Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar” dersi ile devam edildi. Öğrenciler, son dakika haberciliğinin nasıl yapılması gerektiğini ve son dakika haberlerinin önemini Açıkay’dan dinledi.

Milli Gazete İstihbarat Şefi Ahmet Açıkay  - Afet ve kriz dönemlerinde son dakika haberciliği ve dikkat edilmesi gereken unsurlar

Memurlar.net Genel Yayın Yönetmeni Edip Üzen de Afet ve Kriz Dönemlerinde Habercilik Akademisi’nin üçüncü dersi olan “Sosyal Medya ve Doğru Kullanımı” konusunda genç iletişimcilere bilgi aktarımında bulundu. Sosyal Medya ve Doğru Kullanımı dersinde öğrencilere günümüz sosyal medya platformlarında etkileşim yaparken hangi hususlara dikkat etmeleri gerektiği ve paylaşılan içeriklere nasıl yaklaşmaları gerektiği anlatıldı.

Memurlar.net Genel Yayın Yönetmeni Edip Üzen - Afet ve kriz dönemlerinde sosyal medya ve doğru kullanımı

Akademide yer alan “Asılsız Haberler ve Sürece Yansıması” dersinde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Basın Yayın Dairesi Başkanı Doç. Dr. Oğuz Göksu genç iletişimcilere tecrübelerini ve asılsız haberlerle ilgili yapılması gerekenleri anlattı. Genç iletişimciler, kriz ve afet dönemlerinde asılsız haberlerin tehlikelerini ve süreç içerisindeki yıkıcı etkilerini Göksu’dan dinledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Basın Yayın Dairesi Başkanı Doç. Dr. Oğuz Göksu - Afet ve kriz dönemlerinde asılsız haberler ve sürece yansıması
 

Akademinin son dersi olan Medya Etiği dersinde ise TRT Spor Yayın Şefi Sertan Türkyılmaz, medyada etik ilkelerinin uygulanması ve etik kuralların gerekliliğine ilişkin genç iletişimcilere bilgi aktarımında bulundu.

TRT Spor Yayın Şefi Sertan Türkyılmaz- Afet ve kriz dönemlerinde medya etiği

AdminAdmin

YORUMLAR