Batman Haber
HV
28 MART Perşembe 23:42

ESENLERLİ GENÇLERİN “RAMAZAN ROTASI”

“Rota Oluşturuldu” projesiyle

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-03-2023 10:37   Güncelleme : 30-03-2023 10:37
ESENLERLİ GENÇLERİN “RAMAZAN ROTASI”

“Rota Oluşturuldu” projesiyle Türkiye’nin tarihi ve kültürel şehirlerini gezen Esenlerli gençlere, bu kez de on bir ayın sultanı Ramazan ayına özel rota oluşturuldu. ‘Ramazan Rotası’nın ilk durağı Amasya oldu.

Sahurlarını yaparak güne başlayan gençlerin ilk durağı 14. yüzyıl sonu 15. yüzyıl başlarında yapılan Çilehane Camii oldu. Gençlerin bir kısmı küçük çile odalarında istirahat ederken, bir kısmına da Amasya ve Türk İslam kültürü hakkında bilgiler verildi. Gökmedrese Camii, Torumtay Türbesi, Amasya Arkeoloji Müzesi, Minyatür Amasya Müzesi, Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Tıp Müzesi, Mustafabey Hamamı ve Amasya Kalesi ziyaret edildi.

‘Ramazan Rotası’nın bir sonraki durağı “Dadaşlar Diyarı” Erzurum oldu. Esenlerli 21 gence ilk olarak Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük üçüncü şehri Erzurum tanıtıldı. Daha sonra Palandöken, Çifte Minare Medresesi, Ulu Camii, Aziziye Tabyası, Abdurrahman Gazi Türbesi, Erzurum Kongre Binası ve Yakutiye Medresesi’ni ziyaret ettiler. Gençler iftarını Erzurum’un geleneksel lezzetleri cağ kebabı ve kadayıf dolmasıyla yaptı. Gece şehirde konaklayan gençler, Erzurum Öğretmenevi’nde sahur yaptı.

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR